rTMS - Magnetna stimulacija mozga


Repetitivna transkranijalna magnetna stimulacija (rTMS) predstavlja metodu neinvazivne stimulacije ljudskog mozga, putem koje se primenom oscilirajućeg magnetnog polja visokog intenziteta (do 2.2.T), nizom pulseva (veoma kratkog pojedinačnog pulsa – oko 100 μs) pobuđuju neuralni elementi u moždanoj kori. Primenom ponavljanih magnetnih pulseva (više dana ili nedelja, uzastopno) nad određenim pozicijama na glavi postiže se dugotrajna izmena funkcije pojedinih moždanih regiona.


PRIMENA TRETMANA


Ova saznanja primenjena su u terapiji pojedinih neuroloških i psihijatrijskih oboljenja, što se pokazalo veoma efikasnim. Upravo na ovaj način, nakon niza istraživanja u svetu i kod nas, utvrđena je bezbednost primene i efikasnost tretmana, na prvom mestu kod depresija koje se ne popravljaju primenom uobičajenih lekova.


POTPUNO BEZBOLNO


rTMS tretman je potpuno bezbolan i neinvanzivan. Uređaj se podesi iznad određene tačke na glavi odakle nizom kratkih magnetnih pulseva stimuliše nerve u moždanoj kori.

Ne dozvolite da vas depresija spreči u življenju aktivnog i ispunjenog života.


DA LI JE rTMS ZA VAS?


Ukoliko se budite bez želje da nastavite dan ili da ga uopšte započnete?

Osećate očaj u duši, nemate motivaciju, ne vidite smisao u bilo čemu, prestali ste da se družite? Gubite apetit, san vam je loš i nepravilan?

Sve ovo je moguće promeniti. Izlečite se od depresije, bez upotrebe lekova.


KOLIKO TRAJE TERAPIJA?

Nakon konsultacija sa našim specijalistom, u zavisnosti od stanja pacijenta se individualno propiše dužina i intenzitet tretmana.

Uobičajeno se radi jedna sesija stimulacije dnevno, u pojedinačnom trajanju od 37.5 minuta, tokom 4-7 nedelja.

Više informacija o neurološkom pregledu pročitajte OVDE

Za informacije o cenama naših pregleda posetite stranicu Cenovnik.

Za sva dodatna pitanja i u vezi pregleda budite slobodni da nas kontaktirate +381 69 68 66 03.

Ukoliko želite da zakažete pregled, možete to učiniti putem telefona +381 69 68 66 03 ili e-maila office@neuro.rs.Zakažite pregled